bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Pojačano opadanje kose najčešće je posledica genetike, ali i korišćenja jakih šampona i čestog pranja, kao i svakodnevne izloženosti stresu. Zato treba da uradite sve kako biste poboljšali ili uspešno sačuvali njen kvalitet. Metabolizam kose je brz, zahtevan i podložan uticaju okoline, pa je samim tim i normalno što dlaka s vremenom menja svoju boju, kvalitet i izgled.

Kosa se tokom života stalno obnavlja. Dužina životnog ciklusa dlake varira od dve do pet godina, a fiziološko opadanje kose je posledica starenja i obnavljanja posle jednog završenog životnog ciklusa. Zbog svega toga obratite pažnju na kozmetiku koju koristite. Ako ste već navikli da često perete kosu, trebalo bi da koristite blage šampone. Na tržištu se pojavljuje sve veći broj preparata protiv opadanja kose. Pre nego što se odlučite za jedan od njih, bilo bi dobro da se posavetujete s dermatologom i da onda izaberete odgovarajući proizvod. Poželjno je i da jednom nedeljno na kosu nanesete maslinovo ulje, koje ćete zatim blago umasirati u kožu glave.

Iako gubitak kose zavisi od više faktora, pravilna ishrana i te kako može da ublaži opadanje kose i da poboljša kvalitet dlake. Zato je neophodno da vam jelovnik bude obogaćen veoma hranljivim namirnicama kao što su spanać, suvo voće, džigerica, žumance, morski plodovi, meso, riba, integralni hleb, kakao, paprika, pečurke, sve namirnice bogate vlaknima, masline. Verovali ili ne, šargarepa, kajsije, paradajz, riblje ulje, kvasac, kupus i sveže voće mogu da učine više za vašu kosu nego svi preparati koji vam se preporučuju putem raznih medija. Dakle, sprečavanje opadanja kose ne mora da bude adekvatno sprovedeno samo laboratorijskim i hemijskim sredstvima - priroda obično ima mnoge načine da se za vas pobrine sama.

Add comment


Security code
Refresh