bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Crna, plava, smeđa ili crvena, zdrava kosa je ta koja ženama daje neku posebnu snagu i istovremeno privlači pažnju muškaraca…Nezavisno od dužine, ukoliko smo zadovoljni našom frizurom, bićemo sigurniji u sebe i hrabro koračati napred. Neophodno je, naravno, da kosi posvetimo pažnju…
- Da bi efekat bujnosti duze trajao, nakon pranja na mokru kosu nanesite neki od ucvrscivaca - penu ili lak, a zatim je susite sa glavom savijenom na dole. Kada vam kosa bude suva, ne cesljajte je, vec samo kroz nju podite prstima i oblikujte zeljenu frizuru. - Ako je vasa kosa previse retka i slaba, ucvrstite samo korenove, tako da ih odignete od povrsine glave. Krajevi ne moraju biti potpuno suvi; bolje je da se suse na sobnoj temperaturi. Veoma dugu kosu navijte na velike viklere, tako da vrhovi ostanu zasticeni unutra. - Ako zelite da imate nezne lokne, pri feniranju koristite cetku sa gumenim zupcima, na koje ste prethodno naprskali lak.

Kosa se zimi isusuje i kida, ne samo zato sto nosite kapu, vec i zbog aerozagadenja i niskih temperatura. Da bi i tokom najhladnijeg doba kosa bila zdrava, jaka i sjajna, lekari savetuju sledece:

- koristite cetke i cesljeve sa sto duzim zupcima;

- nemojte izlagati kosu izvorima toplote kao sto su kvarc lampe ili lampe u solarijumu;

- stroge dijete sprovodite po uputstvima lekara i ne zaboravite da ako malo jedete, uskracujete hranu i svojoj kosi;

- ako primetite crvenilo na kozi glave i naslage peruti, a kosa vam opada, obratite se dermatologu, jer je moguce da se radi o seboreicnom dermatitisu;

- kada kosu susite fenom, neka bude na udaljenosti od 20 centimetara od kose i neka ne bude previse topao;

- perite kosu dva puta sedmicno, a pakovanje stavljajte dva do tri puta mesecno.

Izaberite pravu frizuru za svoj oblik lica

Okruglo lice
Najbolji izbor za ovaj oblik lica je kosa koja pada malo ispod brade i malo je voluminizirana na vrhu glave. Možete imati i šiške, samo ako su duže i prebačene na stranu. Slavni osobe s vašim oblikom lica su Fergie, Kate Bosworth, Oprah Winfrey, Cameron Diaz, Kirsten Dunst, Michelle Williams, Catherine Zeta-Jones. Izbjegavajte kosu jedne dužine, tupo odrezanih vrhova koji će povećati okruglost vašeg lica.

Četvrtasto lice
Kod ovog oblika nećete naglašavati jaku četvrtastu vilicu. Struktura, u smislu kovrča i oštro odrezanih krajeva, učinice to odlično.Možete isprobati kratku, pomalo jež frizuru ili dugačku peglanu kosu sa slojevima koji počinju ispod brade. Slavne Gwyneth Paltrow, Demi Moore, Mandy Moore i Rosario Dawson imaju oblik lica kao što je vaš.

Srcoliko lice
Vaša brada najistaknutiji je dio vašeg lice.Ukoliko imate kratku kosu, ne šišajte gornje slojeve prekratko i neka mekano padaju. Ukoliko vam je kosa dugačka, najbolji izbor su valoviti pramenovi kose koji padaju nestašno i čine vaše lice neodoljivim. Srcoliko lice imaju Katie Holmes, Jennifer Lopez, Rachel Bilson, Reese Witherspoon, Ziyi Zhang.

Add comment


Security code
Refresh