bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

Celulit

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Ručna masaža

Masaža ima za cilj da stimulišući krvnu i limfnu cirkulaciju omogući oslobađanje celulita iz kapsule (koliko je to moguće), i da ga putem organa za detoksifikaciju izbaci iz organizma. Obzirom da je lociran 3-5 milimetara ispod površine kože, u vezivnom tkivu, nema razloga za grubim pritiskanjima i oštećenjima krvnih sudova koji ce se oglasiti modricama, koje su apsolutno nedozvoljene. Pritisci treba da budu dozirani i nikad preko granice bola. Ukoliko imate proširene vene, promene na koži (iritacije, ekceme, infekciju), visok krvni pritisak, ne primenjujte masažu. Ukoliko imate neki zdravstveni problem bilo bi pozeljno da pre tretmana konsultujete vaseg lekara ili fizioterapeuta. Koliko će masaža biti uspešna zavisi od vrste celulita koji je nastao. Da li se radi o mladom celulitu, ili celulitu koji je već stvorio ploče, ili o završnoj fazi, kada izgleda kao kora od pomorandže. Takođe, zavisi i od toga kako organizam reaguje. Nijedan tretman nije trajan. Čak ni liposukcija koja je hiruški zahvat, jer čaure koje su se stvorile ostaju do kraja života. Masaža pomaže do izvesne mere, ali su ti efekti privremenog karaktera.

Limfna drenaža

To je posebna masažna tehnika kojom se deluje na bolji i brži protok limfe. Protok limfe kroz telo važan je za zdravlje kože i potkožnog tkiva.

Limfnom drenažom pomaže se razmena materija u organizmu i direktno ubrzava izbacivanje štetnih materija koje utiču na nastanak celulita. Pomaže u terapiji protiv celulita ali i kod drugih problema s zadržavanjem tečnosti u telu, kao što je otečenost nogu, ruku... Drenažu mora obavljati stručna osoba. Tretman za celo telo traje oko 2 sata, a samo za noge sat i po. Limfna drenaža se skoro uvek kombinuje s nekom drugom anticelulitnom metodom zavisno od dogovora sa kozmetičarkom.

Najbolji rezultati masaža postizu se prvih deset dana nakon manstruacije.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Ovaj problem je posebno izražen kod žena i predstavlja funkcionalan i estetski problem. Celulit se stvara u vezivnom tkivu. Ta materija (koja nije svuda iste debljine) daje ženskom telu obline. Kada je u područjima sklonim celulitu usporen process eliminisanja štetnih materija i nagomilavaju se voda i otpadne materije, dolazi i do debljanja vezivnog tkiva, a time do stvaranja nepokretnih džepova koji liče na narandžinu koru.
Glavni uzrok celulita je način života, a posebno napetost, zamor, loše navike u ishrani, nedovoljno uzimanje vode, nepravilno disanje, predugo sedenje, odsustvo telesnih aktivnosti, odnosno odgovarajućih vežbi i zagadjen vazduh. Usled toga je probava loša, dolazi do opstipacija (zatvora) i slabe cirkulacije krvi. Zbog toga dolazi do zastoja u eliminisanju otrovnih materija iz organizma, kao i vode i do stvaranja nabreklih područja u kojima je celulit prisutan.
Celulit nije nasledan, nego se u vezivnom tkivu stvara: usporavanjem procesa eliminacije izlučevina, otvrdnućem vezivnog tkiva, zadržavanjem štetnih materija i razlikuju se tvrdi i meki celulit.

Uzroci nastanka:

- nepravilna ishrana (povećan unos ugljenih hidrata i masti, ali i pogrešna termička obrada hrane),

- nedovoljno kretanja (što sprečava optimalnu cirkulaciju, narušava metabolizam i onemogućava osvežavanje organizma intenzivnim disanjem i znojenjem

– malo je poznato da oko 60% otrovnih sastojaka organizam izbacuje disanjem), i konačno

- stres (posredno i neposredno narušava mnoge vitalne funkcije organizma).

Pored njih, tu su i razni drugi, poput cigareta, alkohola i raznih tableta, posebno kontraceptivnih. Faktori zbog kojih nastaje mogu da budu nasledni.

Najčešća mesta pojavljivanja su: butine, jastučići oko kolena, listovi, skočni zglobovi, sedalni region, stomak, donji deo leđa. U poznijim godinama moze se pojaviti i na vratu i nadlakticama. Sedeći položaj naročito sa prekrštenim nogama, otežava cirkulaciju na specifičnim mestima i zato se najčešće pojavljuje na zadnjici, zadnjoj loži i unutrašnjoj strani butina.

Priuštite vašem organizmu redovno čišćenje od zadržanih toksina. Urinarni trakt oslobodićete povremenim konzumiranjem čajeva od peteljki trešanja, kukuruzne svile, peršuna, a možete koristiti i zeleni čaj, ali ne više od 3 šolje dnevno. Ukoliko patite od zatvora koji je čest kod ovog problema, koristite prirodne laksative koji će vam pomoći (suve šljive, pšenične klice, mekinje, masaža stomaka, vežbe itd.) izbegavajte sintetičke lekove. Omogućite vašem organizmu dovoljno kiseonika dubokim disanjem ukoliko je moguce u prirodi. Dozvolite koži da se znoji - postoji toliko prirodnih načina.

Najefikasniji način za otklanjanje celulita jesu masaže, plivanje kao i aqua aerobik.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Celulitis je posebno stanje vezivnog tkiva, koža zahvacenog predela je bolna i pod prstima pucketa , a  zapažaju se i cvorici, bolni spontano na dodir. Kod tzv narandžine kože na butinama ili na vratu dolazi do oštecenja celijskog tkiva u dubljim slojevima. Celulit je materija poput želatina, sastavljana od masnoce, vode i toksina, uglavljenih u nepokretnim "džepovima" neposredno ispod kože. Ti džepovi deluju poput sundjera koji može da apsorbuje velike kolicine vode, naduvati se i naduti, što prouzrokuje smežuravanje i mlitavost koja se vidi.Zbijeni delovi masti vezivnog tkiva koji prate celulitis razvlace i olabavljuju vezivno tkivo i fibrozne trake koje idu od površine u dublje slojeve, dajuci na taj nacin koži poseban izgled. Lecenje celulitisa se vrši putem masaža, razbijanja masnih naslaga, eventualno hormonalnim lecenjem, kao i termalnim lecenjem. Ako želite da proverite imate li celulit postoji jednostavan, nepogrešiv nacin: prignjecite tkivo palcem i kažiprstom ili dlanovima; ako postoji celulit, koža se smežura i izgleda kao kora od pomorandže, gde postoji  i karakteristicna osetljivost.    Kada celulit uznapreduje, smežuranja se primecuju i bez pritiska.