bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Nakon podešavanja sistema za butovanje preko CD-a potrebno je ubaciti Windows Vista originalni cd u vas CD/DVD rom i sačekati da se pojavi Setup prozor koji će učitati potrebne drajvere za predstojeću instalaciju.
Sledeći ekran grafički prikazuje progres instalacije Viste.

U sledećem prozoru potrebno je izabrati svoju državu i regionalne opcije, a od tastatura izaberite US International.
U sledećem prozoru imamo opciju da popravimo postojeću instalaciju ili da instaliramo potpuno novu. Kako do sada niste imali instaliranu Vistu kliknite na Install now.Sledeći ekran ce prikazivati da sačekamo, sto ćemo i učiniti osim ako ne nestane struje :).Nakon nekog vremena pojaviće se i prozor za unošenje serijskog broja. Pošto ste uneli odgovarajući broj kliknite na NextSledi prozor za prihvatanje licence. Samo čekirajte praznu kućicu za I accept the licence terms.Zatim sledi prozor gde treba izabrati da li želimo da izvršimo upgrade računara (opcija će biti omogućena samo ukoliko već imamo instaliran Vista operativni sistem), ili želimo da uradimo potpuno novu instalaciju (Custom (advanced)).Izabraćete u sledecem prozoru na kojoj particiji želite da instalirate operativni sistem. Kako imamo u ovom slučaju samo jednu particiju možemo na nju instalirati.
 


Ili možemo klikom na Drive options (advanced) da napravimo novu particiju, formatiramo sadašnju, izbrišemo je, ili proširimo. Nakon ovoga kliknite na Next.Ovde možemo videti prozor instalacije osnovnih komponenti operativnog sistema. Ovaj proces može da traje od 10 do 60 minuta u zavisnosti od vašeg računara.Sledeći prozor nam omogućava da odmah izvršimo reboot ili da sačekamo par sekundi da Vista to sama odradi.Zatim, nakon restartovanja računara, nemojte ponovo butovati CD vec sačekajte par sekundi i pojaviće se sledeći ekran:Vista će nastaviti instalaciju:Nakon završetka mozemo napraviti i svoj nalog, izgled prozora možete videti na sledećoj slici:Ovde unosite Username po vašem izboru i možete, ali i ne morate staviti šifru, koju nadam se nećete brzo zaboraviti. Možete unesti i Password hint kao podsetnik za vašu lozinku. Nakon što ste uneli podatke kliknite na Next.

U sledećem prozoru trebamo navesti ime našeg racunara:Sledi ekran izbora načina ažuriranja, najsigurnije je izabrati recommended settings.Sledeće treba izabrati vremensku zonu +1 GMT
 


U sledećem prozoru videćete opcije podešavanja mreže, pa u zavisnosti gde ćete koristiti računar izaberite odgovarajuća podešavanja.Zatim sledi:

Add comment


Security code
Refresh