bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Koriscenje RealVNC programaKada smo uspesno instalirali RealVNC, vreme ja da pocnemo da ga koristimo... Pre svega, pogledajmo na brzinu kako da ga pokrenemo, zaustavimo i sl.

Ako je sve instalirano kako treba, imate RealVNC ikonicu u donjem desnom uglu ( System Tray), koja izgleda ovako:Pogledajmo kako da zaustavimo RealVNC. Kliknite na Start, pa Programs, RealVNC:Pratite padajuci meni i kliknice Stop VNC Service. A black command screen briefly appears and disappears then the RealVNC icon in the lower right also disappears.


Service vs. User Mode


RealVNC vam omogucava da ga pokrenete kao normalan Windows program ( User Mode) ili kao Windows servis ( Service Mode).
Ako samo ponekad treba da koristite RealVNC i znate unapred vreme kada cete ga koristiti da se povezete sa vasim racunarom, User Mode ce biti dovoljan za vas.

Ipak, ako randomly treba da se povezete sa vazim racunarom ili treba cesto da se povezujete, onda je Service Mode ono sto vama treba. ( Windows servisi omogucuju mnogo vecu pouzdanost.) Dobar primer za to kada vam treba ovaj mod, je kada treba da se povezete iz vase kancelarije da bi uzeli neke programe ili fajlove koje nemate u kancelariji.

Servisi se pali sa vasim racunarom, i ne morate da se ulogujete da bi ih pokrenuli. Ipak, servis mora biti registrovan, i morate biti sa ulogovan na administratorsko, nalogu. Na RealVNC Service modu ( slika iznad), kliknite na Unregister VNC Service, i kada upalite racunar sledeci put, RealVNC se nece sam upaliti. Ili pak, kliknite na Register VNC Service da bi ga imali automatski upaljenog sa Windows-om.


Podesavanje RealVNC-a


Podesavanje RealVNC-a je stvarno jedostavno...  Default podesavanja su dovoljna za 99% ljudi, pa necemo ici u detaljnije od podesavanja pristupa.

Postoje dva nacina da podesite RealVNC:

Prvi: Desni klik na u donjem desnom uglu, pa Options.Drugi: Iz Programs dela Start menija ( vazi i za Service i za User mod) izaberite Configure VNC Service or Configure User Mode Settings, u zavisnosti od toga koji mod koristite.

Prozor sa podesavanjima izgleda ovako:Izaberite VNC 3.3 Authentication, no Encryption i podesite sifru. To je sve.

Sada kad mozete da pokrenete, zaustavite i pristupite podesavanjima, vreme je da koristimo Viewer da bi se povezali sa udaljenim racunarom.


RealVNC Viewer


Iz Programs dela Start menija ili iz precica na Desktop-u ili Quicklauch bar-a, pokrenite VNC Viewer.VNC Viewer ce vam traziti da unesete IP adresu. Treba da izgleda kao npr. 192.168.0.16 ili domen kao burek.com.

Znaci, ukucajte IP ili domen racunara sa kojim zelite da se povezete i kliknite OK.Unesite sifru koju ste malo pre podesili i kliknite OK.

Add comment


Security code
Refresh