bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Kompanija ASUS nedavno je najavila novi uređaj iz serije proizvoda “digitalni dom”, ovoga puta u pitanju je ASUS Internet Radio (AIR) koji korisnicima omogućava da bez računara prate sadržaje svojih omiljenih Internet radio stanica.
Sve što je potrebno jeste povezati ovaj samostalni uređaj na Internet, putem rutera ili nekog sličnog uređaja i pred vama je mogućnost izbora od preko10,000 Internet radio stanica.

  

Iskoristite prednosti samostalnih uređaja

Izbor od preko 10,000 raznovrsnih Internet radio stanica teško zadovoljiće čak i najprobirljivije ljubitelje muzike. Potrebno je samo povezati ASUS Internet Radio (AIR) preko klasične ili bežične mreže (DHCP) i svi muzički pravci sa svih strana sveta biće tu pred vama. Bez obzira da li je u pitanju Džez, klasična muzika, pop, rok, fank, dens muzika ili jednostavno želite da pratite vesti, svi ovi sadržaji nalaze vam se na dohvat ruke!
Samostalni uređaj smanjuje potrošnju energije

Iako u nekoj situaciji koristite klasičan stoni računar samo da bi slušali Internet radio, potrošnja računara u tom trenutku i dalje iznosi oko 300 Watt/hr dok je kod prenosnih računara potrošnja smanjena na nekih 65 Watt/hr. Međutim ukoliko želite da samo slušate Internet radio stanice i pri tome koristite AIR potrošnja se smanjuje na svega 8 Watt/hr. Ušteda koja se ostvaruje na ovaj način, ne samo da će pozitivno uticati na vaš kućni budžet već će vas svrstati i u one korisnike koji vode računa o životnoj okolini i koriste tehnologiju na odgovoran način.
Idealno rešenje za imigrante, korisnike koji uče strani jezik i obožavaoce muzike

S obzirom da su radio stanice iz čitavo sveta ovako lako dostupne, ovaj tip uređaja izuzetno je koristan za sve one koji žele da pospeše svoje znanje stranih jezika i ubrzaju učenje istih. Sa druge strane, korisnici koji žive u inostranstvu mogu prate radio stanice svoje matične zemlje i na taj način ostanu u toku sa događajima u matici.
Memorisanje do 250 vaših omiljenih radio stanica

Korisnici mogu da kompiliraju i memorišu do 250 omiljenih radio stanica uz pomoć ovo uređaja. Jednostavnim pritiskom na taster stanica koju slušate u tom trenuku biće dodata listi vaših omiljenih radio programa. Pored toga nove radio stanice možete dodavati i pukim ukucavanjem URL-ova. AIR poseduje i mogućnost preuzimanja list radio stanica sa servera što omogućava ne ometano praćenje onih radio stanica koje menjaju svoju lokaciju na Internetu.
AIR poseduje bafer memoriju koja omogućava ne ometano praćenje radio sadržaja

Kvalitet Internet konekcije, odnosno konstantnost protoka paketa, pre nego širina samog linka, od izuzetno su velike važnosti kada je u pitanju kvalitet reprodukcije zvuka putem Interneta. Ovo naročito važi kada je Internet radio u pitanju. Ugrađena bafer memorija može u velikoj meri pomoći ukoliko vaša Internet konekcija nije konstantna. Korisnici mogu da izaberu da li će sistem baferovati 2, 4 ili 8 sekundi programa.
Intuitivan dizajn

Pored bazične funkcije praćenja Internet radio programa već poseduje i neke dodatne izuzetno korisne opcije. Jedna od tih opcija jeste mogućnost reprodukcije MP3 sadržaja koji se nalaze na MP3 plejerima korisnika. Jednostavnim povezivanjem MP3 plejera sa AIR-om, korisnici mogu da slušaju svoje omiljene numere MP3 formatu preko AIR zvučnika. Još jedna korisna opcija je sinhronizacija vremena. Nakon što korisnik definiše vremensku zonu u kojoj se nalazi, vreme će biti sinhronizovano preko Network Time Protocol-a (NTP). Pored toga korisnički interfejs AIR-a lokalizovan je na čak 8 različitih jezika i to engleski, nemački, francuski, španski, japanski, korejski, tradicionalni i pojednostavljeni kineski.
Budite se uz vaše omiljene melodije

AIR se može programirati i kao budilnik koji vas budi uz zvuke vaše omiljene radio stanice. Ovaj uređaj poseduje ugrađeni tajmer koji omogućava i da se programira vreme posle koga će se uređaj isključiti. Pred korisnicima je izbor između pet opcija: 15, 30, 60, 90 i 120 minuta pre nego što će se uređaj isključiti.
Drveni zvučnik i audio izlazi

Sam AIR poseduje zvučnik u drvenoj kutiji a poseduje i odgovarajuće konektore za dodatne zvučnike tako da korisnici mogu da uživaju u još kvalitetnije zvuku.

Add comment


Security code
Refresh