bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Najnoviji Ai model ploče zasnovane na skupu čipova Intel X38 u kombinaciji sa ASUS EPU (Energy Processing Unit) i 8-faznim sistemom za regulaciju napona, donosi brojne opcije za optimizaciju potrošnje.

  

Ploča je realizovana za DDR3 memoriju (podržava dvokanalni režim) i rad sa dve grafičke kartice u punoj x16 brzini (PCI Express 2.0). Ovaj model ploče je opremljen i prvim ASUS EPU modulom na svetu (Energy Processing Unit – jedinica za obradu napajanja), koja omogućava digitalno praćenje napajanja procesora kao i finija podešavanja u zavisnosti od opterećenja koje procesor trpi, čime se garantuje najbolji mogući odnos između preformansi i optimizacije potrošnje. Inače za napajanje procesora je zadužen modul treće generacije sa 8 faza filtriranja, sastavljen upotrebom najkvalitetnijih komponenata koje se mogu naći na tržištu.

Inače, ASUS-ov EPU modul predstavlja prvi hardverski on-demand IC kontroler koji vrši optimizaciju napajanja. Zahvaljujući mogućnosti praćenja napajanja procesora u realnom vremenu sistem je u stanju da u potpunosti optimizuje potrošnju, omogućavajući fantastičnu uštedu od preko 58% u onim slučajevima kada je procesor uposlen aplikacijama niskog intenziteta. Povećana efikasnost jedinice za procesorsko napajanje od čak 95%.Kod ove ploče PCI Express grafički slotovi su pune brzine (16x), međusobno su razmaknuti i mogu ugostiti i najveće grafičke kartice podešene za rad u ATI Crossfire režimu.

X38 je prvi Intelov punokrvni “dual PEG” čipset za konfiguracije sa 2 grafičke kartice pune brzine (ATI Crossfire).

Između PEG slotova je par univerzalnih PCI Express slotova.
Specifičnost ove ploče je podrška za sistemski overkloking DDR3 memorije.
Toplotne cevi povezuju južni most, severni most i polovinu naponskih regulatora. Hladnjaci od bakra imaju veliku površinu za otpuštanje toplote u okolinu, a deo te toplote se i automatski izvodi izvan kućišta, preko otvora na poleđini kućišta.
ICH9R verzija južnog mosta implementira RAID funkcionalnost za SATA diskove na svih 6 portova. Za podršku jednog eSATA diska, zadužen je Marvell 88SE6111 kontroler, koji podržava i ATA 133 uređaje (optički uređaj ili stariji tip dika).
Na ploči se koriste isključivo kvalitetni japanski čvrsti (polimerski) kondenzatori.
Standardno podržane opcije: ATI Crossfire; PCI Express; Intel Fast Memory Access; Intel® HD Audio; Intel Matrix Storage, četiri ležišta za Dual Channel DDR3 memoriju; Gigabit LAN; Green Computing (RoHS).

Add comment


Security code
Refresh