bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

IT vesti, dostignuća

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Iako Windows 7 još uvek nije zvanično završen, iako trenutno traje ekonomska kriza koja je naterala i Microsoft da otpusti nešto svojih zaposlenih ova kompanija gleda unapred i počinje pripreme za rad na sledećem operativnom sistemu - Windows 8. Najranije indikacije kada je u pitanju Windows 8 ukazuju da će jedan od fokusa ovog operativnog sistema biti na upravljanju podacima i sistemima. Informacije ukazuju da Microsoft želi da upravljanje fajlovima načini lakšim, širom širokog opsega mreža i interneta tako da načini WinFS omogućenim za proširivanje na više računara nego što je to bilo moguće sa Windows Serverom 2008 R2 i još nenajavljenim Windows-om 7.
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Izveštaj koji je objavljen prošle nedelje, a koji se odnosi na planove za upgrade na Windows 7 od strane IT menadžera u kompanijama, otkriva da veliki procenat njih ne namerava da izvrši upgrade postojećih Windows računara na Windows 7 tokom sledeće godine. Posmatrači prilika u industriji očekuju da će jesen ove godine biti definitivan datum izdavanja Windows-a 7, mada Microsoft još nije potvrdio ovu informaciju. Glavni razlog za ovakvo ponašanje IT menadžera leži pre svega u iskustvu koje su pre nekoliko godina doživeli kada je trebalo usvojiti Windows Vista-u koja je imala velikih problema sa kompatibilnošću i nedostatkom drivera.
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Holivudski studiji su bez izuzetka pozdravili odluku švedskog suda koji je vlasnike i osnivače najpopularnijeg Torrent sajta The Pirate Bay osudio na kazne zatvora od po godinu dana i kao i novčanu kaznu od $4.5 miliona, ali pobeda u ovoj bitci ne znači da je rat protiv piraterije išta bliži završetku. Ako ne preko ovog sajta ona preko desetine drugih gotovo identičnih sajtova. Ono što studiji zaboravljaju da ukoliko pokušate da zatvorite sajt poput ovoga on se pojavljuje na drugom mestu još jači. The Pirate Bay je već premestio većinu svojih servera u Holandiju, nakon čega će ovaj sajt moći nesmetano da nastavi sa radom uprkos gubitku na sudu.
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Google planira da izgradi mehanizam plaćanja za svoj sajt za razmenu video sadržaja YouTube, koji je do sada bio besplatan, podržan isključivo reklamama. Prvi prioritet kompanije je i dalje reklamiranje, ali sa osvrtom i na mikroplaćanja i druge forme modela pretplate u budućnosti, naveo je jedan od izvršnih direktora kompanije Google Eric Schmidt nakon što je kompanija obelodanila svoj finansijski izveštaj za prvi kvartal. Promena u taktici će označiti novo poglavlje u Google-ovim pokušajima da zaradi novac od ovog sajta. Servis je izuzetno popularan ali i skup za održavanje i Google mora da pronađe način da zaradi više od ovog servisa.
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
U prvom kvartalu ove godine količina spyware-a se uvećala za nekih 10% u odnosu na isti period prethodne godine, navodi kompanija Panda Security. Prema navodima ove kompanije broj trojanaca koji trenutno postoje na Web-u je uvećan za 31.5% u poređenju sa istim periodom 2008 godine, dok je količina adware-a za 21% viša nego prethodne godine. PandaLabs takođe naglašava da trojanci predstavljaju oko 73% svog novog malware-a koji je identifikovan tokom prvog kvartala. Izvršni direktor Panda Labs, Luis Corrons navodi da je utvrđen dramatični porast spyware-a koji cirkluiše što za posledicu ima inficiranje većeg broja korisnika.