bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 
Ove godine u opštini Aranđelovac za vodosnabdevanje, putogradnju i druge komunalne projekte biće uloženo više od tri miliona evra. Bez zaduživanja iz sopstvenih sredstava i iz pomoć republike rešavaju problem kvaliteta vode za piće i posle gotovo pedeset godina sređuju prilazne puteve.
Ovog leta Aranđelovčani ne strahuju od mangana u vodi za piće. Dugogodišnji problem rešen je novim filterskim postrojenjima, uvođenjem ozonizacije i uve kontrole u fabrici vode.
gotovo pedeset godina sređuju prilazne puteve.
 
Ovog leta Aranđelovčani ne strahuju od mangana u vodi za piće. Dugogodišnji problem rešen je novim filterskim postrojenjima, uvođenjem ozonizacije i uve kontrole u fabrici vode.
 
Pripremila Zorica Kovačević
 
Uložena su dva i po miliona evra. U planu je proširenje kapaciteta, vode i sada ima dovoljno, ali akumulaciona jezera Garaši i Bukulja neće biti dovoljni, jer se na mrežu priključuju i sva sela. Novo izvorište ne reci Kačer koštaće tri miliona evra.
 
"To bi bila već jedna dobra sigurnost za budućnost da ćete iz te reke koja u 12 meseci godišnje bar 7-8 ima sasvim dovoljne količine vode koje mogu da pokriju celokupnu potrošnju grada Aranđelovca", kaže Sava Čučković.
 
Posle pola veka u Aranđelovcu se sređuju i prilazni putevi. Opština ulaže milion evra, država deset i po miliona. Rešava se bezbednost saobraćaja i stvaraju uslovi za razvoj industrije i turizma.
 
"Izuzetno važan za Aranđelovac koji pretenduje da bude ozbiljno turističko mesto. Ono što je jako bitno prilikom ovog projekta doći će do poboljšanja bezbednosti u saobraćaju, biće proširena pešačka staza u dužini 5,1 kilometar, znači pogotovo ka školi u Banji. Takođe, će biti prošireni i kolovozi na 6,6 metara što će dodatno povećati bezbednost u saobraćaju", kaže Bojan Radović.
 
Sređuje se i centar Aranđelovca, sve za turiste, a ova sezona je kažu, sve bolja.
 
"Lepo su uradili glavnu ulicu i sporedne puteve, sve, tako da može da se priđe sa svake strane, lepo je. U planu su i neke obilaznice oko Aranđelovca koliko sam mogao da čujem, da bi se rasteretio tranzit. Park je sređen dosta kakakv je bio, ja sam zadovoljna, šta ja znam, 
polako, ne može sve preko noći", kažu građani.
 
Iz budžeta opštine Aranđelovac do kraja godine biće novca i za institucije kulture, istorijske spomenike...
 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
+381 34 335 542
 

Comments   

0 #1 profile 2018-11-01 08:25
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Quote

Add comment


Security code
Refresh