bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Iva Milovanović, dvoipogodišnja devojčica, jedva je preživela lečenje u dečjem dispanzeru. Lečenje je počelo od konjuktivitisa, a završila je u Institutu za majku i dete u Beogradu sa upalom pluća.

Agonija trajala 20 dana: Iva Milovanović

Agonija deteta i njegovih roditelja trajala je 20 dana, i kako kaže majka Slavica Milovanović, „moje dete je spasao samo bog, a protiv lekara koji su je pogrešno lečili podnećemo krivične prijave“.

Tog 6. marta odvela sam dete u dispanzer jer joj je jedno oko oteklo. Dr Angelina Kostić Gavrilović je dete uputila kod oftalmologa, zbog konjuktivitisa. Iva je dobila

Mala Iva sa majkom Anom

temperaturu, kašalj i doktorka joj daje još jedan lek „spalmotil“, a nakon pet dana, opet bez ikakvih analiza krvi i uzimanja brisa, antibiotik „cedaks“. Posle deset dana, detetu je sve gore, ali doktorka Kostić nije tu, jer je na rekreativnoj nastavi kao lekar za učenike. Odlazimo kod doktorke koja leči privatno, pedijatra Slađane Marković, zaposlene u Fondu zdravstvenog osiguranja. Ona je 26. marta pregledala dete i konstatovala da je to kašalj. Naplatila je pregled 700 dinara i prodala nam biljni sirup „bronhil ž“ za 400 dinara. Ali, Ivi je bilo sve gore i gore. Zvali smo doktorku Slađanu telefonom, ona nas je ubeđivala da će to proći. Odveli smo dete u dispanzer, odakle su nas uputili u bolnicu gde su joj dali infuziju i kiseonik. Tek 27. marta, sanitetom smo krenuli u Beograd. Aparat za kiseonik je bio neispravan, a u putu je nestala i infuzija. Iva je jedva disala i molila sam boga da joj spasi život - priča majka Slavica.

U Institutu za majku i dete, Ivu su odmah smestili na intenzivnu negu. Pulmolog Jelena Martić rekla je da je „dete spaseno u poslednjem trenutku“. Imala je upalu pluća i astmatične napade. U Beogradu su bili do 2. aprila.

-Bitno je da se ovo što se nama desilo ne dogodi i drugoj deci - kažu roditelji male Ive.

Add comment


Security code
Refresh