Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Pripadnici Policijske stanice u Aranđelovcu noćas su presekli lanac krijumčarenja ljudi, koji su preko Srbije pokušali da se domognu neke od zemalja zapadne Evrope.
Oko 3,20 časova posle ponoći policija je u Aranđelovcu zaustavila putničko vozilo marke ”mercedes”, u kojem su bili petorica stranih državljana, četvorica iz Eritreje i jedan iz Somalije, starosti od 20 do 30 godina. Vozilom je upravljao A. M. (28) iz okoline Vrnjačke Banje.


Sumnja se da je A. M. za novčani iznos od 100 evra i plaćene troškove potrošenog goriva, od za sada nepoznate osobe bio angažovan da petoricu emigranata, koji su ilegalno ušli iz Makedonije, iz Bujanovca preveze preko teritorije Srbije.
A. M. je uhapšen i određena mu je mera zadržavanja u trajanju do 48 sati. On će sutra, uz krivičnu prijavu, biti sproveden zameniku Osnovnog javnog tužioca u Aranđelovcu, zbog osnova sumnje na krivično delo krijumčarenje ljudi.
Kako kragujevačka Policijska uprava ističe u saopštenju za javnost, protiv petorice stranih državljana biće pokrenut prekršajni postupak zbog nedozvoljenog ulaska na teritoriju Srbije. Nakon njegovog sprovođenja protiv ovih lica biće preduzete mere predviđene Zakonom o strancima.