bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

Aranđelovac

Opština Aranđelovac.

Nema više članaka u ovoj kategoriji. Ako se prikazuju potkategorije, one mogu da sadrže članke.

Potkategorije

Laboratorija BioMedica Arandjelovac
Mediji u Arandjelovcu
Park u  Arandjelovcu. Skulpture i njihovi nazivi.
Posao u Arandjelovcu, ponuda, konkursi.
Bioskop Arandjelovac, filmovi u bioskopu.
Na ulicama grada Arandjelovca.
Radno vreme glavne pošte
Radno vreme apoteka
Zelena pijaca u Arandjelovcu, cene proizvoda.
Manastiri Arandjelovac
Vesti Arandjelovac

Mesto igranja: zgrada RH zavoda, spoljni teren RH zavoda, arkadni tereni na Bukulji....

Zakazivanje termina , pitanja, informacije na tel. 062/242-754

Kultura arandjelovca.
Aranđelovac, grad izdašnih prirodnih resursa

Aranđelovac - Između venca Bukulja - Venčac, s jedne, i Orašačkog brda, s druge strane, smestio se Aranđelovac, jedan od značajnijih privrednih i kulturnih centara Šumadije. Aranđelovac je relativno mlado naselje, nastalo 1837. godine naredbom knjaza Miloša (Obrenovića) da se ušore sela Vrbica i Orašac. Varošica se zvala Vrbica sve do 1859, kada joj je Knjaz Miloš nadenuo ime Aranđelovac, prema crkvi Svetog Arhanđela koju je prethodno podigao.
Od tada do danas, Aranđelovac je narastao u poveliku šumadijsku varoš ćiji je svojevrsni brend Bukovička banja. Nastala kraj izvora tople i hladne mineralne vode i smeštena u samom centru grada, Bukovička banja već decenijama unazad svojom turističko-rehabilitacionom ponudom i kulturnim sadržajima (manifestacija Mermer i zvuci) predstavlja značajan razvojni resurs tog dela Šumadije. Bolji poznavaoci prilika u Aranđlovcu tvrde da je banjski turizam u toj varoši trenutno u krizi, zbog dugotrajnog nemara prema toj vrsti privredne delatnosti koja se, ističu, najbolje ogleda u dotrajalosti smeštajnih kapaciteta u hotelima Staro zdanje, Izvor i Šumadija. Iz gradske uprave poručuju, međutim, da se Izvor već renovira, te da predstoji temeljna rekonstrukcija i Starog zdanja i Šumadije. Najavljuju i skorašnji početak gradnje još dva hotela.
Pored banjskog turizma, razvojnu prednost Aranđelovca predstavlja i bogata sirovinska baza nemetala, pre svega gline i ukrasnog kamena, odnosno mermera i granita. Otuda se, kažu u gradskoj upravi, sve već broj privatnih preduzetnika opredeljuje za pokretanje biznisa s mermerom i granitom. Poljoprivreda je, takođe, značajan razvojni potencijal aranđelovačkog atara, u kojem se posebna pažnja, slično Topoli, poklanja unapređenju voćarstva i vinogradarstva, čemu pogoduju osojne (osunčane) padine Bukulje i Venčaca.

Vremenska prognoza Banja u Srbiji u narednih 5 dana.
Istorija grada, Aranđelovac danas, kultura, običaji, znamenitosti.
Muzičke grupe koje se nalaze u Aranđelovcu i koje su odatle potekle. Ako imate želju da budete prezentovani na ovom mestu javite nam se na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .
Svi oni koji nisu zadovoljni svojim trenutnim statusom zaposlenja ili misle da vrede više i žele bolji posao neka nam dostave svoj CV ili opis onoga šta znaju i žele da rade. Sve Vaše ponude pošaljite na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i biće ovde objavljene .