Timber by EMSIEN 3 Ltd BG
 
bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Pripadnik Interventne jedinice policije Miljan Raičević osuđen je juče u Okružnom sudu u Beogradu na sedam godina zatvora zbog ubistva Đorđa Zarića na Novom Beogradu 19. marta ove godine.

Raičeviću je produžen pritvor, ali je oslobođen plaćanja troškova sudskog postupka.

Predsednik sudskog veća sudija Života Đoinčević izričući kaznu, rekao je da je sud našao da je Raičević kriv za ubistvo Zarića, navodeći da će obrazlaženje presude biti navedeno u pisanom otpravku presude.

Porodica Zarić upućena je na parnicu radi ostvarivanja materijalno pravnog zateva za obeštećenje, a Raičević ima pravo da uloži žalbu Vrhovonom sudu Srbije u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude.

Raičević je juče u zavrašnoj reči, pre izricanja presude rekao da se ne oseća krivim za ubistvo Zarića jer je sve radio po propisima.

"Ne osećam krivicu, sve sam radio profesionalno i po propisima. Žao mi je zbog svega što se dogodilo i izjavljujem saučešće Zarićevoj porodici", izjavio je Raičević. Okružno tužilaštvo tereti Raičevića za ubistvo "s umišljajem, jer je ispalio smrtonosni hitac u Zarića, s razdaljine od pet centimetara, iako situacija nije iziskivala silu", za šta mu preti kazna zatvora od pet do 15 godina. U optužnici se navodi da je policijska patrola 19. marta zaustavila vozilo u ranim jutarnjim časovima koje je prošlo na crveno svetlo. Fudbaler "Resnika" Zarić, sedeo je na mestu suvozača, a Raičević je, kako se navodi u optužnici, do njega došao s repetiranim službenim pištoljem.

Policajac je bio uračunljiv, svestan svog dela, a u mladića je pucao s vrlo male udaljenosti, pokazali su nalazi veštaka balističara, navodi se u optužnici. Neposredno posle ovog incidenta policija je saopštila da je Zarić ubijen nakon policijske potere, pošto se opirao hapšenju, jer nije želeo da izađe iz vozila i otimao se s policajcem oko pištolja.

Raičević se nalazi u pritvoru zbog visine zaprećene kazne za krivično delo ubistva, kao i zbog okolnosti pod kojima je delo izvršeno.

Zarić je zadobio povrede u predelu glave, od kojih je preminuo na licu mesta.

Add comment


Security code
Refresh