Timber by EMSIEN 3 Ltd BG
 
bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Beograd -- Podnećemo zahteve za prekršajne postupke, eventualne krivične prijave i zahteve za smene sa funkcija, rekao je generalni državni revozor Radoslav Sretenović.

Povodom izjave premijera da neće biti krivičnih prijava i vesti da je on bio u vladi, Sretenović je u intervjuu za "Politiku“ negirao sumnje da je sa vladom postigao dogovor da nikoga krivično ne goni, a da se za uzvrat povećaju plate revizora i broj poslanika koji mogu pokrenuti inicijativu za razrešenje članova Saveta Državne revizorske komisije (DRI).

"Ni govora. Prvo, uradićemo naš posao kako zakoni nalažu pa svidelo to nekom ili ne. Ali, dok ga ne završimo, ne mogu da kažem da li će biti ili ne krivičnih prijava i smena", naglasio je Sretenović.

"Možda neko bude i smenjen, a možda i niko", dodao je Sretenović, napominjući da o "tome ne može biti dogovaranja".

"Drugo, nisam se sreo sa premijerom, razgovarao sam sa potpredsednikom Đelićem. Ako hoćete kompletnu istinu, u vladi smo bili zbog zahteva OEBS, odnosno uslova EU za odobrenje druge tranše bespovratne budžetske pomoći", precizirao je on.

Prema njegovim rečima, to su i izmene Zakona o državnoj revizorskoj instituciji radi usklađivanja sa evropskim standardima, kako bi se omogućilo da ova institucija zaposli dovoljno kvalitetnih kadrova.

"Uostalom, mi i ne želimo da predlagač izmena zakona bude ministarstvo već skupština, kako bi se i na taj način očuvala nezavisnost državne revizorske institucije", zaključio je Sretenović.

Add comment


Security code
Refresh