Timber by EMSIEN 3 Ltd BG

zapis

 
bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Vanstranačke ličnosti na funkcijama na gradskom nivou trpe direktan pritisak polupismenih partijskih činovnika, kaže za Danas Dejan Ranđić, šef odborničke grupe LDP-a u Skupštini grada * Ostavka Dragane Jovanović na mesto gradske sekretarke za zdravstvo tek je poslednji u nizu događaja

Autor: N. Bogović

Beograd - Vrh Liberalno-demokratske partije nezadovoljan je funkcionisanjem i rezultatima vlasti u Beogradu i razmatramo naš dalji odnos prema njoj - kaže za Danas Dejan Ranđić, sef odborničke grupe LDP u Skupštini Beograda.Jučerašnja ostavka Dragane Jovanović na mesto gradske sekretarke za zdravstvo je tek poslednji u nizu događaja.

 

- Njen odlazak je veliki udarac konceptu departizacije i mi pred time nećemo okretati glavu. Na gotovo sve vanstranačke ličnosti na funkcijama na gradskom nivou polupismeni partijski činovnici vrše direktan pritisak. Oni ne mogu da shvate da partnerstvo sa LDP obavezuje na promenu tog modela ponašanja - kaže Ranđić.

Prema njegovim rečima, LDP je pružila podršku većini u Skupštini Beograda iz jasnih političkih razloga, otklanjajući opasnost da prestonica postane uporište Šešelja, Koštunice i Nikolića.

- Nadali smo se da ćemo time doprineti bržem razvoju grada. Godinu dana kasnije opet moramo da tražimo politički efikasan odgovor na probleme pred kojima LDP ni druge strane koje žele da menjaju zemlju ne smeju da se povlače. To što je Đilas gradonačelnik, a ne Vučić, danas više nije dovoljna satisfakcija ni nama ni biračima LDP-a koji su očekivali od beogradskih vlasti tolerantniji odnos prema rešavanju pitanja romskih naselja, hrabar, a ne kalkulantski odnos prema organizaciji Povorke ponosa, mnogo konkretniji odgovor na probleme nasilja i bezbednosti, odgovorno kreiranje gradskog budžeta koji bi pokrenuo Beograd i Srbiju. Moraju da se daju precizni odgovori, od Luke Beograd do Ušća, izađe iz afera u zdravstvu i reše problemi u urbanizmu, zbog kojih grad stoji, a svi plaćamo penale zbog toga - kaže Ranđić.

U LDP su, navodi, razočarani činjenicom da je „Beograd postao poluprivatna pozornica gradonačelnika, na kojoj ima mesta i za trubače i za Madonu“.

- Mi ne želimo da se krijemo iza leđa Borisa Tadića kao što to radi republička vlada jer evropska politika mora da dobije svoje mesto kroz afirmaciju evropskih vrednosti kako Beograd ne bi postao slepa ulica Srbije. Zato DS mora da odluči da li to želi, ili ćemo svi platiti cenu njihovih partnerstava sa politikom koja svoju vrednost dokazuje pretvarajući narodne kuhinje u partijske tribine - navodi sagovornik Danasa.

Kako je istakao, „jedan stub na mostu ne može da gurne u drugi plan činjenicu da se u Beogradu ništa ne gradi, ne otvara prostor za mlade, usled pogrešnog reagovanja na ekonomsku krizu i nedonošenja efikasnog pravilnika potrebnog za primenu novog zakona“.

LDP u Skupštini Beograda ima sedam odbornika i njihova podrška je ključna za obezbeđivanje većine. Lista Za evropski Beograd raspolaže s 45, koalicija SPS-PUPS -JS ima šest mandata, SRS - 40, a DSS-NS - 12 mandata.

Add comment


Security code
Refresh