Timber by EMSIEN 3 Ltd BG

zapis

 
bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Microsoft je objavio da su računari korisnika njihovih operativnih sistema ranjivi na online napade koji iskorištavaju ranjivost u Windowsima za koju je već pre izdata zakrpa, ali se problem ponovno pojavio.

Propust se uglavnom tiče korisnika van SAD-a, a hakeri ga mogu iskoristiti kako bi preusmerili korisnike na maliciozna web lokacije. Propust je originalno ispravljen još 1999. godine, ali se ponovno pojavio u novijim verzijama operativnog sistema Windows te je nedavno prezentovan na hakerskoj konferenciji Kiwicon na Novom Zelandu.

Sigurnosni ekspert Mike Reavey iz Microsofta tvrdi da se novi propustmanifestuje kada korisnici na određeni način konfigurišu sopstveni web browser. Problem se nalazi u načinu na koji Windows sistemi traže DNS informacije.

Teoretski mogu biti ranjive sve verzije Windowsa, ali Microsoft je za sada izdao sigurnosnu preporuku u kojoj je objašnjeno koje su konfiguracije ranjive i koje korake treba preduzeti kako bi se sprečila opasnost od eventualnih napada. Microsoft takođe radi na izradi odgovarajuće zakrpe.

Add comment


Security code
Refresh