Timber by EMSIEN 3 Ltd BG
 
bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Ivan Pavlović, zvani Iker, inače „meta” bombe podmetnute pod „maseratijem” pre neki dan u centru Beograda, uhapšen kao važan član međunarodnog kokainskog kartela

Pripadnici MUP-a Srbije su, u zajedničkoj akciji sa Specijalnim javnim tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili članove kriminalne grupe koji su, u proteklih godinu dana, kao deo međunarodne mreže započeli krijumčarenje, na teritoriji Južne Amerike, veće količine opojne droge kokain.

Drogu su potom, preko pomoraca zaposlenih na prekookeanskim brodovima, na linijama „duge plovidbe” Atlantskim okeanom, dopremali do luka u Španiji, Italiji, Belgiji i Holandiji, gde su je preuzimali pripadnici organizovane kriminalne grupe i dalje distribuirali ka kupcima u Evropi.

Zbog sumnje da su počinili krivična dela zločinačkog udruživanja, neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanja isprava uhapšeni su Ivan Pavlović (1974) zvani Iker, iz Beograda, Radoš Zečević (1982), takođe iz Beograda i Branislav Čolević (1989), iz Podgorice.

Ivan Pavlović, zvani Iker, inače „meta” bombe podmetnute pod automobil „maserati” pre neki dan u centru Beograda, uhapšen je kao važan član međunarodnog kokainskog kartela. Finale akcije višemesečnog praćenja i hapšenja ove grupe se unekoliko izmenilo, događajem u ponedeljak 13. jula, kasno po podne, kada je u centru Beograda, prijavljena podmetnuta bomba pod vozilo parkirano u garaži kraj Starog dvora. Kotoranin, bivši pomorac, inače praćen mesecima, pojavio se da „razjasni” šta je s „maseratijem” ispod koga je Antidiverziona ekipa MUP-a uklonila eksplozivnu napravu. Pojavio se i nestao, ali je praćen, da bi ga dva dana kasnije, u sredu, policija uhapsila i time presekla „jak” lanac švercera kokaina. Oduzet mu je BMW H7, a njegovim pratiocima je oduzeta i veća količina evra i nekoliko pištolja.

Inače, tokom ove sinhronizovane višemesečne akcije, u saradnji s policijom i tužilaštvom nekoliko evropskih zemalja, na teritoriji Evrope i Latinske Amerike, zaplenjeno je 274 kilograma opojne droge kokain, ulične vrednosti veće od 50 miliona evra, novac u iznosu od oko tri miliona evra, a u 11 operativnih akcija, uhapšeno je 36 osoba različite nacionalnosti.

Osumnjičeni Pavlović, Zečević i Čolević su, uz krivičnu prijavu, privedeni dežurnom istražnom sudiji Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu.

Detalji o ovoj akciji biće poznati narednih dana.

Add comment


Security code
Refresh