Timber by EMSIEN 3 Ltd BG

zapis

 
bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Izvor: EMportal

Agencija za privatizaciju je danas donela odluku o raskidu ugovora sa ukrajinskim Azov impeksom o kupovini Fabrike vagona Kraljevo zbog neispunjenja investicione obaveze za drugu i treću godinu u ukupnom iznosu od 2,7 miliona evra i nepoštovanja socijalnog programa koji se odnosi na obaveze prema zaposlenima.


Kako je saopšteno, doneta je i odluka o naplati bankarske garancije i ugovornih kazni.

Na inicijativu Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, danas je održan sastanak sa predstavnicima sindikata, rukovodstva i vlasnika preduzeća Fabrike Vagona Kraljevo, na kojem je razmatrano ispunjenje zahteva štrajkačkog odbora ovog preduzeća.

Na sastanku je konstatovano da vlasnik predzeća ukrajnski Azov Impeks nije ispunio ni jedan od zahteva štrajkačkog odbora, a  koji su podrazumevali da se radnicima, do 31. decembra 2009. godine, isplati jedna i po zaostala zarada, da se definiše dinamika isplate preostalih neisplaćenih zarada, kao i da se usaglasi isplata regresa za 2006. godinu.

Imajući u vidu da nijedan od ovih zateva nije ispunjen, kao i da obaveze iz kupoprodajnog ugovora o privatizaciji nisu ispunjene a koje podrazumevaju realizaciju socijalnog i investicionog programa, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja predložilo je Agenciji za privatizaciju raskid kupoprodajnog Ugovora sa preduzećem „Azov Impeks“.

Add comment


Security code
Refresh