Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD, 14. januara 2010. (Beta) - Jat ketering obustavio je danas isporuku obroka Jat ervejzu, zbog duga te aviokompanije u iznosu od 41 milion dinara, izjavila je predsednica sindikata Jat keteringa Biljana Slavujević.

Ona je agenciji Beta rekla da su isporuke obustavljenje danas u 12.00 i najavila da će to trajati dok Jat ervejz ne plati dugove.

"Zbog tih dugovanja blokiran je rad Jat keteringa i bili smo prinuđeni da obustavimo isporuke, jer nemamo novca za nabavku sirovina", rekla je Slavujević.

Prema njenim rečima, ta kompanija 80 odsto poslova obavlja za Jat ervejz.

Jat ervejz je danas saopštio da će putnicima, koji su zbog obustave rada Jat keteringa ostali bez sendviča u avionu, uz račun i isečak bording karte nadoknati trošak za ishranu u iznosu do 200 dinara.

Navodi se da će Jat ervejz za povatak aviona iz inostranstva u Beograd obezbediti punu uslugu, a najkasnije do sutra očekuje da će pronaći trajno rešenje.

Vlasnik Jat keteringa je Vlada Srbije, a iz Jat ervezja izdvojen je 2005. godine. Kako se navodi na sajtu te kompanije, zapošljava 200 radnika i obezbeduje proizvodnju od 12.000 do 14.000 obroka dnevno.

(Beta, 14.01.2010)