Timber by EMSIEN 3 Ltd BG
 
bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Beograd -- Sindikat Javnog preduzeća Elektroprivrede Srbije (EPS) neće započeti štrajk dok traju pregovori sa Vladom Srbije.

Portparol sindikata EPS-a Đina Trišović je kazala da će odluka o eventualnom početku štrajka zavisiti od ishoda pregovora o zahtevima radnika, koji su počeli juče.

U Sindikatu EPS-a, koji okuplja 30 hiljada radnika, ranije su kazali da zahtevaju povećanje plata 20 odsto, da radnici dobiju po pet hiljada dinara mesečno za topli obrok i regres u visini prosečne zarade u tom javnom preduzeću.

Sindikat zahteva i potpisivanje kolektivnih ugovora na osnovu predloga koji je napravio sindikat, aktivno učešće u reorganizaciji kompanije i analizu opravdanosti izdvajanja iz EPS-a delatnosti koje nisu vezane za osnovno poslovanje.

Zahteva se i da "reorganizacija ne podrazumeva višak zaposlenih" i da se razgovara o statusu hotela i odmarališta koji su pravljeni novcem radnika EPS-a.

Sindikat EPS-a prošle sedmice je najavio da će 6. januara započeti štrajk ukoliko do tada ne počnu pregovori sa predstavnicima Vlade Srbije i poslovodstva kompanije o zahtevima radnika.

Sastanku sa sindikalcima u Ministarstvu energetike, kojim je predsedavo ministar energetike Srbije Petar Škundrić, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva rada i socijalne politike, Agencije za privatizaciju i poslovodstva EPS-a.

Iz Ministarstva su najavili da će pregovori biti nastavljeni narednih dana.

Add comment


Security code
Refresh