bioskop-meni mali-oglasi-meni prevoz-meni slike-meni tutorijali-meni smestaj-meni
Bioskop - Najave Mali Oglasi Prevoz - Polasci Slike - Nekada Tutorijali Smeštaj
hor-rull
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Центар за културу и образовање најављује Седми позоришни фестивал који ће под радним називом  "У потрази за смислом" бити одржан од 15. до 19. новембра 2011. године. Према речима Саше Симоновића, директора ове установе, овај фестивал ће направити велики организациони и квалитативни искорак у односу на претходне године.

- Избор представа  је тематски одређен. Живимо у времену у ком царују страх од егзистенције и губитка посла, отуђеност, немогућност комуникације, усамљеност, затрованост медијима и фразама, што савременог човека наводи да се стално преиспитује и тражи смисао постојања. Управо због тога овај фестивал носи назив "У потрази за смислом", а све представе су управо баве наведеним темама, па је чак и Гогољева "Женидба" прилагођена ововременским условима живота - истиче Симоновић.

Фестивал ће 15. новембра отворити представа "Драма о Мирјани и овима око ње"  Југословенског драмског позоришта, а затим следе "Келерабе су здраве" Београдског драмског позоришта, "Господин Фока" Установе културе "Вук Караџић",  "Женидба" Народног позоришта, а фестивал ће 19.новембра затворити "Терапија" Атељеа 212.

Фестивал ће од ове године, по први пут, имати и такмичарски карактер, па ће гледаоци путем анктених листића имати могућност да одаберу најбољу представу. Резултати овог гласања биће саопштени након последње изведене позоришне представе 19. новембра. Фестивал ће такође имати и пратећи програм, представу "Сан о Балкану" и представу намењену предшколском узрасту, а у великој сали Дома омладине биће организована трибина на тему "Комерцијализација позоришта" на којој ће говорити проф.др. Милован Здравковић, театролог. Такође, представници медија и гледаоци ће после сваке представе имати прилику да разговарају са ауторима и глумцима позоришних комада.

Цена појединачне улазнице је 300,00 динара, а комплета од 5 улазница 1.200,оо динара. Улазнице се могу резервисати од 25.октобра у књижари Центра за културу у холу Дворане Парк.

Покровитељ позоришног фестивала је општина Аранђеловац.

 

 

 

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ И ОБРАЗОВАЊЕ


Add comment


Security code
Refresh